Каталог
(097)880-63-79
UAH
USD
EUR
пн - пт с 10:00 до 20:00 сб - вс с 11:00 до 18:00
(097) 880-6379
Новинка
Купити книгу

Світло в темряві ночі

Віктор Кузьменко
Автор огляду: Andrey 
24.04.2020

Не просто переказ Велика Книга - це Біблія, але оповідання в книжці, якути тримаєш у руках, - це не просто переказ біблійних історій. 

По-перше, ти зможеш Зрозуміти... Біблія була написана давно, і ми не можемо зрозуміти її, поки не уявимо себе очевидцями тих далеких подій. Оповідання з Великої Книги допоможуть тобі стати учасником біблійних історій: вступити у двобій із велетнями та левом, побачити чудеса, дослідити пророцтва мудреців, часом не поспати вночі, проламати дах, приєднатися до весільної процесії і навіть ходити по воді. У майбутньому, коли ти почнеш читати Біблію, завжди «приміряй» на себе описані ситуації. Що б ти робив, якби почув, що велетень викликає воїнів на поєдинок? Чи що б ти подумав, побачивши на небі незвичайну зірку? Чи погодився б ти пробратися до хати через дах, щоб допомогти своєму другові? Наважився б вийти з човна, коли море бушує? Можливо, ти вчепився б за борт, намагаючись урятуватися? Якщо ти навчишся ставати на місце біблійних героїв, то зрозумієш, що подібне могло б трапитися з тобою й сьогодні, там, де ти живеш, і тому правила, записані в Біблії, стосуються кожного з нас. 


По-друге, ти зможеш Засвоїти... У цій книжці також згадані історії з життя інших людей. Одні відбувалися насправді, інші-вигадані. Можливо, деякі з них тобі вже знайомі з художньої літератури. Знову-таки, уяви собі, що б ти робив на місці наших персонажів: пастуха-сироти Мартинка, Шасти - спадкоємця короля Люна Верхоландського, Пенрода Скофілда, принца Готфріда, лицаря Різдвяної зірки, Лори, яка лікує лісових звірів, принцеси Сари Кру та інших. Художні оповідання, казки, легенди, притчі, вірші наближають біблійні історії до нашого часу. Поміркуй, чим вони схожі, що в них спільного, чого вони вчать? Ти побачиш і, сподіваюся, зрозумієш, що й сьогодні нам теж потрібні добрі вчинки, милосердя, співчуття, щира радість, справжня дружба та віра в Бога. 


По-третє, ти зможеш Зробити... В цій книжці тобі запропоновано щось змайструвати, намалювати й навіть поекспериментувати. З чимось можна впоратися самому: зробити капсулу часу, закупорити конфетті в пляшці, набрати пригорщу води й спробувати втримати її, обмотати руку туалетним папером так, ніби вона в гіпсі, розібрати ліхтарик, виготовити рупор... Щось тобі доведеться робити разом із сім'єю чи друзями: копіювати одне одного, намагаючись відгадати хто є хто, тримати кульку, не торкаючись її, обговорити неправильні рішення, влаштувати сімейні збори, зіграти в гру. Навіщо це потрібно робити? Щоб краще зрозуміти те, про що ти прочитав у цій книжці. Дорослі називають це практичним застосуванням. Іншими словами, тобі пропонується скористатися щойно отриманими знаннями на практиці. Ось поки що й усе. З іншим ти розберешся сам. До речі, читати оповідання в цій книжці не обов'язково підряд і з самого початку.