Каталог
(097)880-63-79
UAH
USD
EUR
пн - пт с 10:00 до 20:00 сб - вс с 11:00 до 18:00
(097) 880-6379

Більше за життя, сильніше за смерть

Автор огляду: ирина Акчурина
09.09.2020

Трагедія геніїв у тому, що, змінюючи світ, вони бувають настільки сліпі або забудькуваті, або ж настільки захоплені своєю справою, що не можуть змінити себе.

Є люди, які вміють змінити щось у собі. Нехай незначне, нехай навіть таке маленьке і несуттєве. Наприклад, відмовитися від поганої звички гризти нігті або ходити сутулячись. Але все ж такі люди є. І такі, нехай і незначні, але зміни, відбуваються у нашому житті. Можливо, для багатьох це здаватиметься дивним, але саме завдяки цим, нехай маленьким, але все ж змінам, світ, в якому ми живемо, не скочується в безодню саморуйнування. Світ не опускає руки в безсиллі й не закриває очі з лякливою гримасою безнадійності.

Світ продовжує жити надією.Надією на те, що одного дня ці люди почують свій заклик. Заклик не зупинятися на досягнутому. Заклик йти далі. І тоді їм доведеться зрости й піднятися. Зрости в першу чергу у своїй самосвідомості і самовизначенні. Піднятися настільки, щоб від речей, які нічого по суті не змінюють, звернути свій погляд на явища набагато більш значущі. Наприклад, на тон розмови з дружиною або на час, проведений з дітьми, на своє ставлення до батьків, сусідів.

Хоча хіба можна зараз сказати або припустити, що може статися далі? Що може статися, коли зміни стануть глобальним процесом, а реформи - диханням суспільства? Коли оновлення свідомості стане девізом націй? Багато що може змінитися. Може змінитися навіть те, що століття вважалося незмінним. Задумайтесь! Колись хтось скасував рабство, хтось почав розмову з жінкою, багато хто взяв гітару і поїхав на будівництво Байкало-Амурської магістралі, інші підняли свій прапор і показали кулак жадібному магнату, а хтось взяв перо і папір - і сталося те, після чого світ вже не зміг залишатися незмінним...

Так, саме таких людей, здатних повернути плин життя назад, проголосити нові ідеали, таких людей, затамувавши подих, з величезним нетерпінням чекає світ.
Але для того, щоб про таких людей дізнався світ, їм насамперед належить пізнати себе, побачити місію, визначену Провидінням, знайти своє місце в житті та відповісти на найскладніше запитання у Всесвіті: в чому ж сенс життя?

І ось, подібно до того як кохана чекає зустрічі зі своїм обранцем, суспільство з глибокою надією очікує людину, яка зуміла побачити те, чого не бачило воно. Суспільство свято вірить у тих, хто, як йому здається, бачив виворіт цього світу. І коли новоспечений пророк розділяє з ними своє знання, донині приховане від стороннього ока, тоді дорослі люди стають схожими на дітей, що захоплено плескають у долоні.


Саме такою людиною-цунамі, яка трясе підвалини, перекроює світогляд мільйонів, сформований багаторічними наростами звичаїв і традицій, судилося стати йому, хлопцеві, який притискає фотокамеру до свого обличчя. Це історія про нього і про те, як він шукав сенс життя...

купити книгу «Більше за життя, сильніше за смерть» Єлисей Пронін